English version
Version française
Nederlands versie



Lust voor een slippertje juist voor de volwassenen, wij kunnen uw kinderen bezig houden : bezoek van een lokale brouwerij, wandeling in de natuur op zoek naar vogels en planten, bezoek bij een kunstenaar, enz.


Plezier voor iedereen

_______________________________________________
Begeleide wandelingen
U houdt van bossen en de natuur ? U wil meer weten over onze mooie streek ? Wij vergezellen u gratis op wandeling.doorheen deze prachtige natuur...
Misschien zullen wij, een ree uit een struikgewas springend,ontdekken, een eekhoorn zien klimmen langs een boomstam.
Met veel geduld kunnen we aantallen vogels horen zingen en herkennen, de bonte Specht, de Boomklever, de Koolmees, de Staartmees, en alle soorten gevleugelde inwoners van onze bossen.
Zou U graag een stukje van de rijke geschiedenis van Chiny leren kennen, dan gaan we een uitstapje doen in het Oude Chiny.
We kunnen ook samen met u naar Orval of Torgny gaan, deze twee plaatsen hebben een belangrijke rol in de geschiedenis van de streek gespeeld.
U wenst inlichtingen over de streek, wij zijn ter uw beschikking.

_______________________________________________
Onze paden en onze wouden

Diaporama ...
Op meer dan 200 km bewegwijzerde wandelingen , zowel te voet of met uw paard, als met uw VTT, zal u van de natuur genieten. Het kasteel van " Epioux", de stuwdam van de Vierre, de brug Sint-Nicolas, de "Moulin Cambier" en "Burnechamps", zijn doeleinden, op heel kleine afstanden, die u niet mag vergeten.

_______________________________________________
Het water en de Semois

Diaporama ...
Langs de Semois, rijk aan landschappen en natuur, zal u volgens de seizoenen een kajak kunnen huren, snoeken, forellen, baarzen mogen vissen. En voor een buitengewone ontdekking midden in de natuur: een afvaart per boot.

_______________________________________________
Culturen en ontdekkingen

Diaporama ...
Binnen de 50 km, zijn er een aantal uitstapjes die u niet mag missen : de "Roche à l'Appel", geheimzinnig geologische bijzonderheid, de abdij van Orval, de basiliek van Avioth, het vestingwerk van Montmédy, de burchten van Bouillon en Sedan, Torgny, "de kleine belgische Provence"...
Zonder natuurlijk de bekende weekeinden "Festival des Contes" in Chiny en de "Fête aux artistes" van Chassepierre.

_______________________________________________
Regionale gastronomie

Diaporama ...
Van het voorgerecht tot het nagerecht, van het eenvoudige hapje tot het feestmaal, van de chocolade tot het wild, van het" pâté gaumais" tot het bloedworst, al deze "lekkernijen" vindt u in onze streek.


  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
  : Notice légale





 Networking control and Security by NetworkInGaume.BE 
www.ChinyGites.be, 2005 by Ghidetti.NET